Biostimuláció

A biostimuláció akkor jelentkezik, ha egy foton vagy elektromágneses hullám stimulálja az élő sejteket. A sejt ezt a következőképpen dolgozza fel:

-        A sejtek egyes részeiben felszabaduló hő formájában, ami aktiválja az egyes folyamatokat és reakciókat, pl. a Ca2+ ionok aktivitását, ami az első reakciók egyikének számít, mely további folyamatokat aktivál. Ez a folyamat termodinamikus, időtartama kevesebb, mint 10-7 s és növeli a fényt abszorbeáló részek hőmérsékletét. Ez az emberi sejtek DNS- és RNS-szintézise mértékének, valamint a mitokondriumok aktivitásának növekedésével jár. Ezen felül több ATP termelődik, NO szabadul fel és kitágulnak az erek. Ezek folyományaként javul a vér mikrokeringése, megfigyelhető a gyulladáscsökkentő hatás, valamint a szervezet öngyógyító képességének javulása, normalizálódik az immunrendszer, stb.

-        A foton energiája kiválthatja a sejt valamely atomja valenciaelektronjának magasabb elektronpályára való átugrását. Ezzel az atom gerjesztett állapotba kerül, s az elektron eredeti pályájára való visszakerülése során fluoreszcencia / lumineszcencia figyelhető meg. A vértest így az információt a test további részeibe fény formájában viheti el.

-        Lehetséges még a lézerfény elektromágneses, azaz az elektromos és egyúttal mágneses mezőjének hatása is. Ezt egyre változó vibráció formájában képzelhetjük el. Tudjuk, hogy a különböző mágneses vagy elektromágneses mezőket az orvostudomány számos ágában alkalmazzák, és azt is, hogy képesek a gyógyításra. Míg azonban a monokróm fény fotonjai mind egyformák, az elektromágneses hullámot a fotonfolyam intenzitásának változtatásával tudjuk módosítani, modulálni.  Mivel lézerfényről beszélünk, az együttes hullámhatás a lehető legnagyobb, mert az egyes hullámok hatása összeadódik.

A hatásmechanizmust illetően számos elmélet létezik. Ami számunkra fontos, hogy az emberi szervezet a lézerterápiára pozitívan reagál. A vér az információt elviszi a szervezet minden részébe, minden szervbe, szövetbe és sejtbe.

A fotonok elnyelt energiája a reakciókban egyfajta katalizátorként működik. Ezzel azokat az enzimeket aktiváljuk, melyek az anyagcsere-folyamatokban fontosak. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a koleszterinszint normalizálódik a lézeres vérterápia következtében és annak, hogy miért van több erőnk és energiánk a sugárkezelés után. A kis energia befolyásolja a nagy energiamennyiség felhasználásának hatékonyságát, ami egy sor apró reakció befolyásolását eredményezi.

Példa: ha naponta 9.000.000 J energiát viszünk be szervezetünkbe táplálék segítségével, egyetlen 30 percig tartó, 5 mW intenzitású BIOquant lézeres vérterápia alkalmával csak a lézerforrás által leadott 9 J nagyságú energia egy részét (kb. 10%-át) juttatjuk be a vérbe. Tehát az energia tízmilliomodnyi részével befolyásoljuk a tízmillószor nagyobb energiát jelentő anyagcsere-folyamatokat. Az egyetlen használatnak megfelelő fénymennyiség 3,24 ∙ 1019 foton. Egy felnőtt ember vérében mintegy 5 ∙ 1012 eritrocita (vörös vértest) található, melyek együttes felülete eléri a mintegy 2.000.000 cm2-t. Így tehát minden eritrocitához aránylag kevés foton jut el. Ám ahhoz, hogy a véráramunkban köröző minden atom találkozzon egy fotonnal nem elegendő 10.000 kezelési alkalom sem.

News

11.02.2014 | Medical mattresses Kingray®Mat
Detoxication mattresses with negative ions, photons and minerals for better blood circulation and pain relief. Read more

31.01.2014 | New BIOquant® N
Innovated device for laser blood irradiation through nasal cavity. Read more

31.01.2014 | New BIOquant® PROFI
Innovated device for laser blood irradiation through nasal cavity and arteria radialis. Read more

30.01.2014 | KINGRAY® 100% BIO Virgin Coconut oil
Pure, no additives. Read more

Twitter

Follow us on Twitter »

Useful links

kingray.eu
E-shop with lasers, biolamps and other products for health and beauty. Read more